Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

І "Єда", і комуністи не змінюють свої кандидатури на спікера

П'ятниця, 17 травня 2002, 09:51
Пропозиція Компартії щодо "пакету" кандидатур на керівництво парламенту України залишається незмінною, повідомив в інтерв'ю журналістам в п'ятницю глава тимчасової президії Верховної Ради комуніст Адам Мартинюк.

За словами Мартинюка, в четвер відбулося засідання президії КПУ, на якому його учасники ще раз підтвердили пропозиції комуністів щодо "пакету" керівництва парламенту.

Згідно з цими пропозиціями, на посаду спікера пропонується кандидатура Мартинюка, на посаду першого віце-спікера і віце-спікера члени фракції КПУ пропонують кандидатів від фракції "Наша Україна" і її союзників або від фракції "Єдина Україна" і її союзників. Конкретні прізвище кандидатів на ці посади залежать від самих цих фракцій, зазначив розділ тимчасової президії парламенту.

Мартинюк підкреслив, що комуністи можуть назвати своїх кандидатів на посади заступників голови Верховної Ради, але не наполягають на цих кандидатурах. "На 80% - це їх ("Нашої України" і "Єдиної України") право", - заявив він.

Тим часом лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко заявив журналістам, що принциповою позицією фракції "Єдина Україна" є висунення її лідера Володимира Литвина на посаду спікера парламенту країни.

За його словами, в цей день рано вранці відбулося засідання фракції "Єдина Україна".

Він повідомив, що на засіданні не був визначений увесь "пакет" керівництва парламенту.

О 9.00 в п'ятницю почалися консультації лідерів шести парламентських фракцій з узгодження "пакету" на посади в керівництві парламенту України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...