Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прихильники Ющенка готові відмовитися від посади спікера в обмін на "широкий пакет"

П'ятниця, 17 травня 2002, 10:30
Фракція "Наша Україна" готова поступитися своїми претензіями на посаду спікера у разі переходу на обговорення розширеного пакету.

Лідер фракції Віктор Ющенко в інтерв'ю журналістам після засідання 6-ти лідерів фракцій у п'ятницю висловився за "системний підхід" до розв'язання питання про керівництво парламенту. За словами Ющенка, системний підхід означає одночасне з обранням спікера і його заступників розв'язання питання про інші посади у парламенті, а також в уряді.

За його словами, його фракція підготувала документ для пошуку компромісу у розв'язанні цього питання, з яким вже ознайомлені лідери всіх фракцій.

Разом з тим, за його словами, фракції "Єдина Україна" і Компартії залишаються на своїх позиціях і наполягають на кандидатурах відповідно Володимира Литвина і Адама Мартинюка на посаду спікера парламенту.

За розширення пакету виступає і СДПУ(О). Лідер партії Віктор Медведчук не виключає, що фракція СДПУ(О) може розглянути пропозицію обирати керівництво парламенту у "пакеті" з керівництвом комітетів.

"Ми будемо зацікавлені в тому, щоб домовитися якнайкраще і ефективніше, а це може бути як "великий", так і "малий пакет", - сказав він журналістам у п'ятницю.

Разом з тим він нагадав, що раніше мова йшла про те, щоб на початку обрати керівництво парламенту, а потім перейти до розгляду кандидатур, що пропонуються на посади керівників комітетів Верховної Ради.

"Але якщо ми не зможемо зробити першого, то будемо робити універсальний, оптимальний варіант", - сказав лідер СДПУ(О).

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування