Кваснєвський до Львова не поїде

П'ятниця, 17 травня 2002, 16:02
Президент Польщі Александр Кваснєвський заявляє, що не поїде 21 травня до Львова, де у рамках його зустрічі з Президентом України Леонідом Кучмою мало відбутися урочисте відкриття польського військового меморіалу на Личаківському цвинтарі.

Про це повідомляє сьогодні Польське агентство преси. Як цитує слова польського президента PAP, Кваснєвський заявляє, що немає умов для урочистого відкриття меморіалу. В Адміністрації президента Кучми повідомили, що зустріч президентів України та Республіки Польща відкладена на невизначений термін.

16 травня депутати Львівської міськради підтвердили свою ухвалу від 2000 року про затвердження остаточного варіанту напису на братській могилі поляків на Личаківському цвинтарі: "Невідомим польським солдатам, що полягли за Польщу". Слово "героїчно" та "незалежність", на якому наполягала польська сторона, було викреслено. Польська сторона пропонувала напис: "Невідомим польським воякам, які героїчно полягли за незалежність Польщі".

Відкриття меморіалу на Личаківському цвинтарі у Львові за участю президентів України та Польщі було заплановане на 21 травня.

Під час зустрічі 27 квітня 2002 року в Гуті (Івано-Франківська область) Президент Польщі Кваснєвський і Президент України Кучма офіційно повідомили, що відкриття меморіалу має відбутися у день 5-річчя підписання Декларації про примирення між Україною і Польщею - 21 травня.

Активна робота з реконструкції польських військових поховань на Личаківському кладовищі тривала близько 8 років, її вела польська сторона.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування