Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вередюка відпустили, бо не було доказів і мотиву. Тепер його можуть вбити

П'ятниця, 17 травня 2002, 16:46
Суддя Іван Корчистий не виключає, що Юрію Вередюку, якому суд виніс виправдувальний вирок у справі про вбивство журналіста Ігоря Александрова, може загрожувати небезпека фізичного усунення.

За словами Корчистого, чи доживе Вередюк до набрання чинності виправдувального вироку, "важко сказати". Суддя наголосив, що Вередюк до останнього визнавав свою провину, але йому, "як носієві інформації", можливо, загрожує небезпека, заявив суддя після звільнення Вередюка з-під варти.

"Мотиву скоєння вбивства Александрова в порушення вимог статті 64 Кримінально-процесуального кодексу України не доведено", - наголосив Корчистий. Крім того, за його словами, органи досудового слідства на порушення вимог Конституції України обгрунтували обвинувачення Вередюка на припущеннях, не обгрунтувавши його провини іншими доказами. І докази провини Вередюка у скоєнні вбивства Александрова в матеріалах справи відсутні, - підсумував Корчистий.

У п'ятницю суд у Слов'янську у справі про вбивство журналіста Александрова ухвалив виправдувальний вирок обвинувачуваному Вередюку за недоведеністю висунутих проти нього обвинувачень і постановив звільнити його з-під варти в залі суду.

"Юрія Вередюка виправдати за недоведеністю його участі в скоєнні злочину і звільнити з-під варти в залі судового засідання. Судові витрати в сумі 18 тис. 144 грн. 55 коп. прийняти на рахунок держави", йдеться у винесеному вироку.

Після набрання вироком законної сили кримінальну справу буде направлено Генеральному прокуророві України для вжиття заходів до встановлення осіб, що скоїли умисне вбивство Александрова. Вирок може бути оскаржений в судовій палаті з кримінальних справ Верховного Суду України впродовж 1 місяця з моменту його оголошення.

Керівник Слов'янської ТРК "ТОР" Александров помер 7 липня 2001 р. у лікарні після того, як невідомі жорстоко побили його біля входу до приміщення телекомпанії. У вбивстві Александрова було звинувачено Вередюка, хоча парламентська комісія з розслідування вбивства журналіста висловила сумніви щодо його вини.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування