Міністр Смирнов "взявся за голову" після звільнення вбивці Александрова

Субота, 18 травня 2002, 14:04
Міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов різко критикує судову систему країни. "Судова система, на мій погляд, безконтрольна, некерована", - сказав Смирнов у суботу в Києві, підкресливши, що "заявляє це офіційно для преси".

"Правосвідомість, якою сьогодні судді і суди керуються, як говорив Ленін, - революційна правосвідомість", - сказав міністр.

Він підкреслив, що після проведення судової реформи "виникла проблема, як посадити" злочинця. Як приклад Смирнов назвав справу про вбивство журналіста Ігоря Александрова. "Я просто здивований цим рішенням суду", - сказав він, додавши, що, прочитавши рішення суду, "просто взявся за голову".

Смирнов повідомив, що прокуратура готує акт прокурорського реагування на рішення суду по Ігорю Александрову. "Злочинець звільнений із залу суду", - сказав Смирнов, коментуючи своє особисте враження від вердикту.

Як повідомлялося, Ігор Александров, що зазнав нападу в офісі телекомпанії, помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. 26 листопада 2001 року Генпрокуратура офіційно заявила про закінчення попереднього слідства у справі. Прокуратура пред'явила обвинувачення у вбивстві Юрію Вередюку, якого 17 травня Слов'янський міський суд Донецької області виправдав через недоведеність його провини.

***

Юрій Смирнов також повідомив в суботу, що у правоохоронних органів є конкретні підозрювані у вбивстві кандидата в народні депутати Миколи Шкрібляка. "Ми знаємо, кого затримувати", - повідомив він.

Коментуючи політичну версію вбивства, міністр підкреслив, що вона розглядається нарівні з іншими. "У нас є, в принципі, люди. Що вони нам розкажуть - може і політика, а може і не політика, в рівній мірі", - сказав Смирнов.

Міністр також висловив надію, що злочин буде розкритий найближчим часом, однак не став говорити про конкретні строки. "Подивимося, як складеться, а що складати у нас є", - сказав він.

Як повідомлялося, кандидат в народні депутати за 90-м одномандатним округом, заступник глави Івано-Франківської обладміністрації Микола Шкрібляк був убитий увечері 30 березня в під'їзді власного будинку. У Шкрібляка стріляли з автоматичної зброї. Він отримав численні вогнепальні поранення у життєво важливі органи, на місці злочину було знайдено близько двох десятків гільз.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News