Фельдман хоче залучити Мельниченка свідком

Субота, 18 травня 2002, 14:38
Адвокат Бориса Фельдмана Андрій Федур подав позов до суду на голову Державної податкової адміністрації України Миколу Азарова з приводу розповсюдження останнім неправдивої інформації щодо Фельдмана.

16 травня на прес-конференції голова ДПАУ повідомив про причетність Фельдмана до справи із записами Миколи Мельниченка. Як зазначив Азаров, ДПА володіє інформацією, згідно з якою Фельдман "давав доручення", аби "на плівках Мельниченка з'явився епізод, що його справа – це політичне замовлення". За словами Азарова, через "три-чотири місяці" подібна інформація була справді оприлюднена.

Згідно з раніше оприлюдненою Федуром інформацією, на плівках, записаних Мельниченком, міститься епізод, де зафіксована розмова Азарова і президента України Леоніда Кучми, в ході якої, за словами Федура, обговорювалося "питання знищення банку "Слов'янський". Азаров також зазначив, що ще до появи плівок він офіційно інформував громадськість про махінації щодо банку "Слов'янський", "за які зараз Фельдман отримав дев'ять років".

За словами Федура, інформація про те, що Фельдман причетний до фальсифікації плівок Мельниченка, на яких зафіксовано записи нібито голосів президента України та голови ДПАУ Азарова, не відповідає дійсності.

"Фельдман не має до цього ніякого відношення", - зазначив Федур. За його словами, Фельдман "ніколи у своєму житті не чув" плівок Мельниченка, оскільки він з 13 березня 2000 року утримується у місцях позбавлення волі.

"Ми вимагатимемо, щоб Азаров у судовому порядку спростував свою інформацію, або щоб Азаров у судовому порядку довів причетність Фельдмана до такої фальсифікації", - зазначив адвокат.

На переконання Федура, серед інших у даній справі мають бути заслухані свідчення не лише самого Азарова, але й президента України Кучми, а також Мельниченка.

За словами Федура, він наполягатиме, аби суд допитав Мельниченка щодо ролі та участі Фельдмана у виготовленні плівок. За інформацією Федура, відповідно до угоди про правову допомогу, яка укладена між США та Україною і ратифікована Верховною Радою України, він проситиме український суд звернутись до США, аби суд США допитав Мельниченка з приводу заяв Азарова. За словами Федура, адвокати Фельдмана мають намір зв'язатися також безпосередньо з самим Мельниченком, аби він дав свої свідчення відносно цієї справи.

За словами Федура, у Фельдмана є також ціла група його представників, які мають відповідні повноваження звертатися до судових органів України з подібними позовами.

19 квітня ц.р. Артемівський місцевий суд Луганська засудив Фельдмана до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, а також позбавив його права займати посади у кредитно-фінансовій та банківській сферах упродовж трьох років.

УНІАН

Читайте також:

АЗАРОВ ЗНАЄ ЗАМОВНИКА ПЛІВОК МЕЛЬНИЧЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування