Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма подзвонив до Квасьневського і вибачився

Субота, 18 травня 2002, 14:57
Президент України Леонід Кучма жалкує, що 21 травня не вдасться відкрити Кладовище Орлят у Львові, і переконаний, що в цій ситуації буде знайдено "зважене рішення".

Як повідомила прес-секретар президента Олена Громницька в інтерв'ю журналістам у п'ятницю ввечері, Кучма поговорив з президентом Польщі Олександром Квасьневським по телефону, обговоривши з ним ситуацію, що склалася навколо відкриття кладовища.

"На могилах солдат не роблять політику, їх шанують, поминають і віддають данину поваги. Україна не сприймає те, що хтось намагається це політизувати", - підкреслив президент.

Зі слів Громницької, президент України вибачився "перед Польщею, Квасьневським за те, що не вдалося довести до кінця цей захід в обумовлений строк".

Як повідомлялося, 16 травня депутати Львівської міськради ухвалили рішення відкрити 21 травня польські військові поховання на Личаківському кладовищі без написів на братській могилі, на яких наполягає Польща. Фактично це рішення йде врозріз з протоколом, підписаним представниками польської і української сторін в грудні 2001 року.

У зв'язку з цим Квасьневський відмінив свій візит у Львів 21 травня на зустріч з Кучмою, яка була приурочена до відкриття кладовища. Відкриття кладовища було перенесено на більш пізній термін.

МЗС Україна заявив, що в ході підготовки до відкриття меморіалу польським військовим у Львові "певні сили Львівської міської ради і окремі громадські діячі" області зайняли позицію, яка "не враховує загальнодержавні інтереси", а "політичні сили міськради, які складають її більшість, повинні взяти на себе відповідальність за ситуацію".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...