Кубок LG у білорусів

Неділя, 19 травня 2002, 17:20
Збірна Білорусі доволі несподівано стала переможцем Кубку LG перегравши у фіналі турніру українську команду з рахунком 2:0. Матч з білорусами вийшов для українців майже таким як і з командою Югославії, лише з тією різницею що забивали в цій грі підопічні Едуарда Малофеєва.

Перший удар в фінальному матчі Кубку було довірено зробити Андрію Шевченку який був присутнім на грі в ролі вболівальника. На відміну від гри в п‘ятницю Буряк зробив чотири заміни. Залишивши у запасі Щищенка, Кормильцева, Парфьонова та Попова. І зміни у стартовому складі не пішли на користь його команді. В першому таймі була лише позиційна боротьба та велика кількість неточних передач з боку українців та жодного гольового моменту не створили футболісти жодної з команд. Проте основні події на полі розгорталися у другому таймі, причому основними вони були для білорусів. І одним з "могильників" збірної України у другій 45-хвилинці став київський динамівець Валентин Белькевич, який розігравши комбінацію на 49-ій хвилині з Ромащенком ввійшовши в штрафну і зумів в оточенні трьох футболістів збірної України класично переграти Шовковського - 1:0.

Після пропущеного гола, як це не дивно активізувалися білоруси а не українці. І така активність призвела до того, що на 63-ій хвилині Глеб на швидкості пройшов Головка і вийшов сам на сам з Шовковським, білорус прокинув м‘яч через голкіпера збірної України який вже летів у пусті ворота, останню спробу вибити з м‘яч з лінії воріт вчинив Головко, але він лише добив його в сітку української команди - 2:0. І саме пісял пропущеного другого гола склалося враження що футболісти збірної України здалися. Активність та швидкість які й так були не високими впали ще більше. А гравці білоруської команди розуміючи що пів справи зроблено зменшили оберти і вдало відстояли свої ворота у захисті, хоча особливо не було від чого захищатися. Одноманітні навіси в штрафну українців та майже відсутність ударів здалеку, не змогли забезпечити позитивного результату в цій грі і перемогу білоруси заслужули по праву.

У головного тренера збірної України Леоніда Буряка після сьогоднішньої гри додалося напевно більше питань ніж відповідей. І одним з основних є гра українців в півзахисті, і як не прикро констатувати, коли команда-суперника застосовує тотальну оборону у української команди немає кому забивати, тим більше не було Шевченка. Відверто розчарував спартаківець Калиниченко на якого Буряк покладав надії як на плеймейкера, Максим не надто охоче вступав у боротьбу і взагалі зіграв пасивно. Хоча це можна сказати про всю українську команду від захисту до нападу.

Для збірної же Білорусі перемога над українцями стало першою в історії з 5-ти матчів, до того же окрім Кубку LG білоруси отримали і 60 тисяч доларів призових, українці 40 тисяч. Третє місце на турнірі здобули югослави які переграли по-пенальті росіян 6:5.

Україна – Білорусь - 0:2
Голи: Белькевич 48, Глеб 63

Україна: 1.Шовковський, 3.Несмачний, 4.Головко(К), 5.Ващук (Cкрипник), 6.Дмитрулін, 7.Федоров, 13.Калініченко, 14.Гусін (Попов), 10.Воробей (Зотов), 11.Ребров (Кормильцев), 22.Мусолітін (Щищенко)
Білорусь: Туміловіч, Штанюк, Шунейко, Островський, Храпковський, Гуренко, Хацкевич, Ромащенко, Кульчий, Белькевич, Глеб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування