Три фракції внесли пропозиції до Договору про спільні дії. "Єдина Україна" готова створити коаліцію з "Нашою"

Понеділок, 20 травня 2002, 11:07
На 20 травня свої пропозиції до проекту Договору про спільні дії у Верховній Раді, ініційованого "Нашою Україною" внесли СПУ, БЮТ та "Єдина Україна", повідомляє прес-служба фракції.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 17 травня, усі лідери політичних сил, які обрані до парламенту, отримали проект Договору про спільні дії у Верховній Раді четвертого скликання.

За повідомленням члена "Єдиної України" Дмитра Табачника, фракція "Єдина Україна" готова підписати домовленість про створення коаліції з фракцією "Наша Україна".

У неділю в інтерв'ю телеканалу УТ-1 він повідомив, що "Єдина Україна" погодилася на включення до Конституції України положення про парламентську більшість і на створення коаліційного уряду, однак у відповідь на це хотіла б бачити головою Верховної Ради свого лідера Володимира Литвина, повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

За словами Табачника, домовленість стримують лише "радикальні елементи" в блоці "Наша Україна".

Він також повідомив, що його фракція доповнила і "відшліфувала" запропоновані "Нашою Україною" положення домовленості. Зокрема, серед найбільш важливих пріоритетів сторони відзначають необхідність ухвалення низки соціальних законів - про нову пенсійну реформу, про маловідсоткові кредити на будівництво й охорону здоров'я, про допомогу молоді та молодим сім'ям.

Договір про спільні дії у Верховній Раді України четвертого скликання оприлюднений на сайті блоку "Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News