Кінах вважає, що Ющенко своїм Договором хоче підірвати довіру до України в світі

Понеділок, 20 травня 2002, 11:08
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах закликав народних депутатів в найкоротші терміни обрати керівництво Верховної Ради, її комітетів, а також забезпечити дієздатність парламенту.

З таким закликом Кінах виступив у неділю ввечері в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер".

"У нас немає запасу часу, запасу соціально-економічної міцності, щоб поглиблювати політичну конфронтацію, і це необхідно розуміти всім - і владі, і суспільству", - заявив прем'єр, аргументуючи свою позицію.

"Нам необхідно зрозуміти, що можливість ефективного розвитку держави, її економіки залежить, передусім, від рівня політичної стабільності, конструктивної і професійної співпраці гілок влади", - додав він.

Кінах підкреслив, що не хотів би, щоб "гостра політична конкуренція, яка є в парламенті, була винесена за його межі". "Особливо, коли переслідується мета зміни Конституції України, різкого переходу до парламентської форми правління, дестабілізації взаємовідносин між гілками влади, коли для цього використовуються методи морально-політичного тиску, які дуже знижують авторитет і довіру до України у світі", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування