Кінах готовий звітувати. Але не хоче дестабілізувати ситуацію в країні

Понеділок, 20 травня 2002, 11:13
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах заявив, що готовий виступити зі звітом перед Верховною Радою про результати діяльності уряду під його керівництвом.

"Я особисто готовий звітувати не тільки перед Верховною Радою, але і перед президентом, українським суспільством про результати своєї діяльності", - заявив Кінах у неділю увечері в ефірі програми "Подробиці тижня" телеканалу "Інтер", відповідаючи на питання щодо ініціатив, що з'явилися в парламенті відносно звіту Кабміну.

У той же час прем'єр зазначив, що необхідно дивитися, з якою метою ініціюється звіт уряду. "Якщо для того, щоб більш об'єктивно, більш професійно і системно дати оцінку реальної соціально-економічної ситуації в Україні, і на цій підставі вдосконалити загалом державну політику і пріоритети, співпрацю Верховної Ради і Кабінету міністрів, то такий звіт на користь", - відзначив він.

"Але, якщо звіт ініціюється для того, щоб дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в державі, роботу уряду, або з метою досягнення якихсь вузькокорпоративних, вузькополітичних цілей, які дуже далекі від інтересів держави і суспільства, то, безумовно, такий звіт не піде на користь справі і інтересам держави і суспільства", - додав прем'єр.

Кажучи про розроблений урядом проект програми своєї діяльності на 2002-2004 роки, Кінах зазначив, що документ направлений на поглиблення структурних ринкових реформ, подолання бідності, посилення прав власників і інвесторів, а також інноваційно-інвестиційний розвиток держави і економіки. "Україна не повинна бути сировинною країною, державою, яка має сировинний тип економіки. У нас є всі можливості вступати у 21 вік як держава, яка може виробляти складну, з високою інтелектуальною складовою продукцію", - заявив прем'єр.

За його словами, "уряд готовий до всіх варіантів розвитку подій" навколо діяльності Кабінету міністрів, зокрема, до ініціатив про його відставку.

При цьому Кінах підкреслив, що "уряд ніколи не буде заручником політичної конкуренції". "Кабмін сьогодні працює над тим, щоб підвищити рівень результатів економіки, як основи для підвищення добробуту громадян України. І я персонально відповідаю за життєдіяльність держави, соціально-економічну ситуацію в країні і буду робити все, щоб економіка, результати її роботи не стали заручниками гострої політичної боротьби, яка сьогодні є в Україні", - додав прем'єр.

Кінах також підкреслив, що уряд "готовий до співпраці з усіма складовими парламенту". Однак така співпраця "не повинна спиратися на вузькокорпоративні та вузькополітичні інтереси, а також на дуже примітивну торгівлю портфелями і посадами".

"Ми б дуже хотіли, щоб співпраця уряду і парламенту спиралася, передусім, на загальнодержавні, загальнонаціональні проблеми та інтереси, які надто необхідно вирішувати разом парламенту та уряду. І на цій підставі, особливо там, де і кадрові, і конкретні пропозиції (парламентських сил - ІФ) будуть спиратися на професійні, системні, обгрунтовані підходи, уряд готовий їх сприймати і організовувати ефективну співпрацю з усіма складовими парламенту", - зазначив прем'єр.

29 травня виконується рік з часу призначення Кінаха прем'єр-міністром України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...