Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз: позов Єльяшкевича до Кучми - "у стані підготовки"

Понеділок, 20 травня 2002, 13:06
Питання про спрямування колишнім депутатом Олександром Єльяшкевичем позову в американський суд на президента України Леоніда Кучму "знаходиться в стані підготовки", повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" лідер Соцпартії Олександр Мороз, посилаючись на джерела в США.

Як повідомлялося, 9 лютого 2000 року було здійснено напад на Єльяшкевича (тоді представника фракції "Громада" у Верховній Раді). Невідомий ударив депутата в обличчя і зник. У результаті Єльяшкевич, на якого був здійснений напад, був госпіталізований.

За цей злочин 16 травня цього року засуджено на 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна Віталія Вороб'я, який побив його "помилково".

Сам Єльяшкевич неодноразово заявляв, що не згодний з версією про те, що напад на нього був випадковим. Посилаючись на фрагменти записів, ніби зроблених у кабінеті президента України, екс-депутат звинувачує Леоніда Кучму в організації замаху на нього.

Верховна Рада третього скликання підтримала запит депутата Григорія Омельченка до Генеральної прокуратури про порушення карної справи щодо Кучми у зв'язку із замахом на народного депутата Олександра Єльяшкевича.

У зв'язку з цим Єльяшкевич збирається подати у США позов на президента України як на організатора нападу на нього.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування