Буряк та Ващук про гру зі збірною Білорусі

Понеділок, 20 травня 2002, 13:14
Головний тренер збірної України Леонід Буряк разом з підопічними поспішав на літак, а тому був не багатослівний: "Ми не ставили завдання обов'язково виграти турнір, але шанс у фіналі у нас був. Ми володіли перевагою в першому таймі, але хлопців надламав гол Белькевича. Ну що ж, життя триває. У Москві ми грали без Андрія Шевченка, він зможе посилити наш склад, так що в майбутнє я дивлюся з оптимізмом".

Владислав Ващук був трошки розстроєний: "Образливо, звичайно, що ми програли. Адже в першому таймі у нас було декілька вигідних моментів для взяття воріт, але ми їх не реалізовували. А після перерви нам не пощастило. Білоруси по суті справи покарали нас за помилки в обороні. На турнірі всі чотири збірні були гідні перемоги, але команда Білорусії можливо виграла тому, що сильніше за інших бажала цієї перемоги. А ось збірна Росії не показала всього свого потенціалу, напевно, тому, що тримала в думці майбутній чемпіонат світу. Оскільки колишній Радянський Союз буде в Японії представляти тільки російська команда, то я буду вболівати за неї і бажаю їй досягти успіху. Що стосується прогнозів, то це справа невдячна, особливо якщо це стосується чемпіонату світу".

Наставник білорусів Едуард Малофєєв був, як завжди, оригінальний: "Я вважаю, що ми виграли багато в чому на везінні. Нам пощастило і в грі з Росією, і з Україною. Мало того, я більше задоволений саме матчем з росіянами, а фінал нам не дуже вдався. З приводу призових грошей скажу, що нехай їх розподіляють наші менеджери, а я зі своєї частки обов'язково пожертвую частину грошей на церкву. До речі, буду надавати підтримку росіянам на чемпіонаті світу. Допоможу своїми біоритмами. Адже я вболівав, вболіваю і буду вболівати за росіян. І я упевнений, що збірна Росії в Японії не провалиться".

Свій виступ Малофєєв завершив віршами, в яких був і такий рядок: "А завтра знову у дорогу і буду жадати гола…» Журналісти дуже здивувалися, але потім зааплодували тренеру білорусів.

РТР-спорт

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування