Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попереджає Кучму про кримінальну відповідальність за "тероризування" депутатів?

Понеділок, 20 травня 2002, 14:34
У понеділок фракція "Наша Україна" виступила із заявою щодо тиску на народних депутатів України, в якій попереджає представників виконавчої влади про кримінальну відповідальність за такі дії. Заяву підписав голова фракції Віктор Ющенко.

В заяві, зокрема, вказується, що "вже перший тиждень роботи парламенту довів: відкрита та чесна політика здійснюється далеко не усіма представниками влади".

"Наша Україна" відзначає посилення адміністративного, фінансового та силового тиску на народних депутатів України: "Членів фракції "Наша Україна" викликають в урядові кабінети, де в ультимативній формі вимагають голосувати за одного з претендентів на посаду спікера парламенту". "До цієї роботи також долучилися силові структури" - правоохоронні органи та податкова адміністрація, йдеться в документі.

На думку депутатів, "така тенденція є свідченням того, що Україна перетворюється в тоталітарну державу, в якій народні обранці не можуть мати власної думки та власних поглядів". За народних депутатів вже все вирішили і залишається тільки знайти інструмент для їх "переконання". В арсеналі влади таких інструментів достатньо – погрози та тиск.

"Наша Україна" виступає категорично проти "залякувань та шантажу", "тероризування народних депутатів". Крім того, фракція передбачає, що такі дії можуть зруйнувати переговорний процес щодо обрання керівництва Верховної Ради, а, зрештою, призведуть до парламентської кризи.

"Фракція "Наша Україна" звертає увагу Президента України, керівництва Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органів виконавчої влади на неприпустимість втручання посадових осіб у діяльність єдиного законодавчого органу країни".

Розцінюючи дії представників влади як порушення Конституції України та Закону України "Про статус народного депутата України", депутати фракції "Наша Україна" застерігають "організаторів та виконавців "кампанії тиску" – ви переступили межу, за якою настає кримінальна відповідальність. Ми розцінюємо ці дії як такі, що мають ознаку злочину, передбаченого статтею 344 Кримінального кодексу України - незаконний вплив на народних депутатів України".

"Фракція "Наша Україна" вимагає негайно припинити протизаконний тиск на народних депутатів України. Ми будемо протидіяти шантажу щодо депутатів і добиватимемось притягнення до відповідальності винних осіб", йдеться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...