Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Четвірка могла підписати Договір про спільні дії вже у понеділок, упевнений Мороз

Понеділок, 20 травня 2002, 20:44
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає, що чотири опозиційні партії могли б вже у понеділок підписати Договір про спільні дії, який передбачає обрання керівництва парламенту та зміни до законодавства України щодо посилення ролі парламенту.

"У змісті договору ми знайшли спільні підходи. І мова йде про механізм реалізації цього документу", - заявив Мороз після закінчення зустрічі чотирьох лідерів.

За його словами, "механізм реалізації" полягає у голосуванні за керівні посади у парламенті. Мороз повідомив, що фракції "Наша Україна" та КПУ мають ще узгодити свої пропозиції з тим, щоб у вівторок зранку знову зустрітися у складі чотирьох.

За словами Мороза, на переговорах обговорювалися три варіанти пакетів. Він наголосив, що принциповим залишається посада спікера, і не виключив, що представник фракції "Єдиної України" може бути підтриманий на посаді заступника голови Верховної Ради.

Лідер соціалістів повідомив, що після обрання голови парламенту другим принциповим питанням є розподіл керівних посад у комітетах з урахуванням коефіцієнтів представництва політичних сил у Верховній Раді. Він також зауважив, що четвірка може узгодити кандидатури від шести фракцій, при цьому опозиційні сили повинні мати "пріоритетне право" на призначення голів комітетів.

Коментуючи слова Петра Симоненка про те, що "Наша Україна" не гарантує 100% голосування за узгоджений пакет, Мороз пояснив, що це не завжди можливо за "фізичних обставин", коли деякі депутати відсутні у Києві з об'єктивних причин, через, наприклад, відрядження.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування