Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко погрожує залишити переговори

Вівторок, 21 травня 2002, 11:38
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко закликає оголосити перерву у роботі сесії Верховної Ради "на один-два дні" для того, щоб шість парламентських сил змогли узгодити пакети кандидатур на керівні посади у парламенті.

Як заявив Ющенко з парламентської трибуни, Верховна Рада "програла перший тиждень своєї роботи, тому що хтось хотів призначити керівництво Верховної Ради". За його словами, "переговорного процесу не було".

Ющенко також закликав представників фракції "Єдиної України" "шукати формулу обрання керівництва парламенту у приміщенні Верховної Ради" і припинити тиск на народних депутатів. Якщо запропонована ним "формула" не буде сприйнята, то фракція "Наша Україна" "вийде з переговорного процесу" щодо обрання керівництва Верховної Ради, зазначив він.

Водночас лідер "Єдиної України" Володимир Литвин заявив, що очолювана ним фракція "з самого початку виступала за прозорі, демократичні процедури обрання парламентського керівництва": "Щоб знати поіменно, хто за що виступає". Ця його репліка викликала свист та гамір у сесійній залі.

Литвин заявив, що "Єдина Україна" "готова до ділового обговорення, фракція погодилася взяти за основу пропозиції, внесені блоком Ющенка". Водночас, зауважив Литвин, "Єдина Україна" запропонувала свій проект угоди, де на перше місце поставила завдання, вирішенням яких має зайнятися Верховна Рада.

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз, виступаючи з парламентської трибуни, не погодився з Володимиром Литвином, що процес переговорів відбувається "прозоро". Він розповів, як депутат Леонід Гадяцький підійшов до нього "зі сльозами на очах" і повідомив про перехід до фракції "Єдина Україна" через тиск Генпрокуратури. Мороз також закликав припинити втручання виконавчої влади та адміністрації президента у процес парламентських консультацій.

Юлія Тимошенко закликала у найкоротші терміни обрати керівництво парламенту, оскільки "вже завтра" опозиційні сили можуть втратити більшість голосів. За її словами, станом на вівторок, чотири фракції у своєму розпорядженні мають 228 голосів. Щоб прискорити процес переговорів, Тимошенко заявила, що БЮТ "не претендує на посади ні у президії, ні у комітетах".

Після виступів представників усіх шести фракцій у парламенті була оголошена перерва до 16:00 години. У цей час мають відбутися переговори шістки під головуванням Адама Мартинюка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...