"Наша Україна" знову збирається висувати Плюща

Вівторок, 21 травня 2002, 12:28
Опозиційні сили проводять переговори навколо трьох пакетів кандидатур на керівні посади у парламенті, повідомив в інтерв'ю журналістам один із лідерів блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов.

За його словами, у понеділок на зустрічі "четвірки" "Наша Україна" запропонувала пакет на чолі з Іваном Плющем, першим заступником якого пропонується обрати Адама Мартинюка, заступником – представника блоку Тимошенко.

Соціалістична партія України запропонувала пакет "Мороз-Мартинюк-Мусіяка". Кандидатури комуністів залишилися незмінними - Мартинюк, Мусіяка, Толочко.

За словами Турчинова, ці пакети обговорювалися "четвіркою" і у понеділок, і у вівторок, однак, зазначив він, фракції не можуть домовитися, чий пакет має висуватися першим, щоб, таким чином, здобути підтримку 226 депутатів.

Олександр Турчинов прогнозує два варіанти розвитку подій: або "четвірка" домовиться, або "Єдина Україна" отримає голоси, яких їм не вистачає для обрання керівництва парламенту.

Він також зазначив, БЮТ міг би погодитися на варіант розподілу парламентських посад між усіма шістьма фракціями за умови, якщо кожна сила отримає портфелі згідно з кількістю депутатів, обраних за партійними списками. "Однак на такий варіант не погоджується "Єдина Україна", оскільки вони отримують в 4 рази менше, ніж складає кількість депутатів у їх фракції", - додав заступник Тимошенко.

Турчинов також повідомив, що "Єдина Україна" пропонувала блоку Тимошенко "на будь-яких умовах" залучитися до розподілу керівних посад у президії окремо від опозиційних сил. "Однак нас це не цікавить", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування