Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звернення Мирослави Гонгадзе

Вівторок, 21 травня 2002, 13:56
Сьогодні, 21 травня 2002 року, Георгію Гонгадзе мало б виповнитись 33 роки. Незважаючи на неспадаючу увагу до справи вбивства Гонгадзе всієї світової громадськості його тіло досі не поховано, а його дух досі не знайшов спокою і блукає над нами. Для багатьох в Україні ця справа затерлася поточними подіями, новими нападами та вбивствами журналістів, сумними сторінками з новітньої української історії. Тиск на журналістів вже сприймається як частина буденного життя, що нікого не дивує.

Але я і мої колеги продовжуємо працювати, щоб довести цю справу до логічного кінця – реального розслідування та судового процесу. І хоча Українська прокуратура продовжує протидіяти розслідуванню я переконана, що ця справа не залишиться безкарною.

Робота, направлена на з'ясування обставин злочину і покарання винних у вбивстві Георгія Гонгадзе ведеться у чотирьох напрямках:

1. На стадії остаточної підготовки і передачі до Європейського Суду з прав людини позов, щодо порушень прав потерпілих та бездіяльності Генеральної прокуратури України у справі розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

2. На стадії підписання і направлення до Київського міського бюро судово-медичної експертизи Інформаційний запит щодо ознайомлення з результатами судово-медичної експертизи останків тіла знайденого в Таращі, яке за двома експертизами ДНК ідентифіковане, як тіло Георгія Гонгадзе. Цей інформаційний запит подається згідно зі статтею 33 Закону України "Про інформацію".

3. На стадії консультацій та попередньої підготовки матеріалів знаходиться позов на території Сполучених Штатів проти безпосередніх осіб публічно звинувачених у замовленні та виконанні вбивства Георгія Гонгадзе.

4. Продовжується робота в напрямку створення міжнародної комісії у справі розслідування вбивства Георгія Гонгадзе на рівні Ради Європи.

У роботі направленій на розслідування справи вбивства Георгія Гонгадзе об'єднались найбільші громадські організації Європи, метою яких є захист прав журналістів. Інститут масової Інформації, Репортери без кордонів, ІREX про Медіа, Національна спілка журналістів Великобританії, Міжнародної Федерації журналістів працюють разом і кожен у своєму напрямку, щоб через відстоювання справедливості у справі Гонгадзе допомогти журналістам в Україні відчути себе більш захищеними і показати, що кожен злочин проти журналістів мусить бути покараний. Я буду продовжувати цю роботу, бо це мій обов'язок як дружини і матері наших з Георгієм дітей, і в кінцевому результаті справа моєї честі. Я сподіваюсь, що для вас – колег Георгія - українських журналістів та політиків це стане справою вашої честі і вашого професійного обов'язку.

З повагою Мирослава Гонгадзе

Вашингтон, 21 березня 2002 року

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування