Мама

Вівторок, 21 травня 2002, 14:09
"Сьогодні дуже важкий для мене день. Страждання, які я переживаю, не вкладаються в жодні людські рамки. Мені складно уявити, що така кількість чоловіків на керівних посадах, народжені жінками, примушують так страждати матір. Я втомилася вже звертатися і говорити - дайте мені поховати його по-людськи, але я повинна знати, кого ховаю", - говорить мама Георгія, Леся Гонгадзе.

Незважаючи на обіцянку Кучми, остання експертиза, в якій повинні були брати участь експерти з Німеччини, так і не почалася. І ніхто не знає, коли вона почнеться. Тоді, у кінці 2001 року після зустрічі з канцлером ФРН Герхардом Шредером президент розпорядився звернутися до німецьких фахівців за допомогою у проведенні додаткового дослідження тіла. Досі жодних офіційних відомостей про згоду німецької сторони і про можливі терміни проведення експертизи не надходило.

Більше того - мама Георгія вже більше року не бачила нікого з правоохоронних органів, хто міг би виразно повідомити їй про те, як триває розслідування, які його результати.

Пані Леся вже не знає до кого звертатися з проханням внести ясність у справу. Вона все ще має сумнівів щодо результатів попередніх досліджень і тому просить провести останню експертизу, яка розставить всі крапки над "i". Вона готова надати все, що у неї залишилося від сина, щоб результат був якомога точніший.

"У мене вже не залишилося слів, щоб умовляти керівництво країни і чиновників". "Невже не можна цього зробити? Я вже багато разів зверталася до Кучми - дайте мені його по-людськи поховати! Адже одне його слово - і всі проблеми були б вирішені!", зі сльозами говорить мама.

Вже майже рік ніхто з правоохоронних органів з нею не зв'язувався, вона не знає, хто веде справу її сина.

До речі, на 23 травня призначене чергове засідання суду у справі "Леся Гонгадзе проти Генпрокуратури". Вона звинувачує Генпрокурора у бездіяльності і злочинній недбалості, яка привела до смерті її сина у зв'язку з тим, що прокуратура не вжила жодних заходів у відповідь на звертання Георгія про стеження, що ведеться за ним.

Поки син не похований, матері є для чого жити. Для неї - це єдина мета в житті і страшно подумати, що буде після.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування