Литвин не домовлявся з Ющенком про обмін крісла спікера на крісло прем'єра

Вівторок, 21 травня 2002, 17:26
Лідер фракції "Єдина Україна" Володимир Литвин повідомив, що під час його зустрічі у понеділок з лідером фракції "Наша Україна" Віктором Ющенком обговорювався проект Договору про спільні дії у Верховній Раді, запропонований "Нашою Україною". За словами Литвина, "Єдина Україна" готова "розглядати, обговорювати цей документ, приводити його у відповідність до реалій", але при цьому "на певному етапі в документ не потрібно вносити доповнення, уточнення, які можуть відсунути їх на попередні позиції".

При цьому Литвин заперечив чутки про те, що вчора під час зустрічі з Ющенком обговорювався варіант обміну крісла спікера на крісло прем`єра. Литвин сказав: "Ні, йшлося про розширення пакету домовленостей, в тому числі про те, щоб зробити його таким, який влаштовує різні політичні сили, політичні інтереси".

Крім того, заявив Литвин, він вважає, що "перед тим, як говорити про відповідальність уряду", необхідно обрати керівництво парламенту. "Поки не сформовано парламент, не можна говорити про уряд, про його відповідальність, оскільки необхідно мати для цього правові, економічні, політичні підстави", - заявив Литвин.

Відповідаючи на запитання, чи підтримує "Єдина Україна" запропонований "Нашою Україною" законопроект про формування парламентської більшості, яка бере на себе відповідальність і формує склад Кабінету Міністрів, Литвин заявив, що такий законопроект був розроблений уже давно, але не розглядався, тобто "Наша Україна" лише повернулась до цього питання.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування