Жир закликає зберегти комісію зі справи Гонгадзе

Вівторок, 21 травня 2002, 22:19
Глава спеціальної слідчої комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе в минулому парламенті Олександр Жир переконаний у необхідності створення в Верховній Раді нового скликання аналогічної комісії. На його думку, сьогодні "це не викликає сумніву не тільки у політиків, а й у громадян України".

У інтерв'ю "Українській правді" Олександр Жир висловив упевненість, що істина у справі зникнення Георгія Гонгадзе може бути встановлена тільки через парламентську комісію, а не шляхом розслідування генпрокуратури, "а тим більше органами міліції, які обгрунтовано підозрюється у зникненні журналіста".

Олександр Жир назвав "поспішною" недавню заяву першого голови комісії, нині міністра юстиції Олександра Лавриновича про те, що в парламенті четвертого скликання немає необхідності поновлювати роботу комісії. "Якщо він серйозно виражав таку позицію, то, я думаю, вона не відображає думку тієї політичної сили, яку представляє Лавринович і яка входить у блок "Наша Україна". Це може бути тільки його особиста думка", - вважає Жир.

При цьому він висловив жаль, що подібні заяви робить міністр юстиції.

Олександр Лавринович був обраний до парламенту за списком блоку Ющенка, однак пізніше він відмовився від мандата на користь роботи в Міністерстві юстиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...