Ющенко пропонує відправити у відставку Кінаха, а потім обирати спікера. Кучма не погодиться?

Середа, 22 травня 2002, 13:10
Постійний представник президента України в парламенті Олександр Задорожний висловлює здивування щодо постійної зміни позиції фракції "Наша Україна" в переговорному процесі з фракцією "Єдина Україна".

В інтерв'ю журналістам у середу Задорожний повідомив, що у вівторок лідер "Єдиної України" Володимир Литвин та лідер "Нашої України" Віктор Ющенко домовилися про те, що пріоритетне право на висунення спікера має "Єдина Україна", а на висунення прем'єра - "Наша Україна".

Крім того, сказав Задорожний, була досягнута домовленість про формування коаліційного уряду і "фактично зафіксовано, що зміна прем'єр-міністра і формування Кабміну відбудуться протягом першої сесії".

Сторони також прийшли до згоди у питанні про необхідність внести в текст договору про спільні дії в парламенті пункт про необхідність імплементації підсумків всеукраїнського референдуму в частині права президента достроково розпускати парламент, якщо в ньому не буде сформовано більшість і якщо не буде своєчасно прийнятий бюджет.

За словами Задорожного, президент погодився з таким текстом договору.

Разом з тим, зазначив він, у середу вранці "Наша Україна" запропонувала внести в текст договору пункт про те, що обрання спікера повинно статися протягом трьох днів після відставки прем'єра.

Представник президента також заявив, що "Єдина Україна" не погодиться з таким підходом, оскільки це може привести до дестабілізації ситуації в країні.

Як повідомлялося, в середу консультації між парламентськими силами продовжуються.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування