Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери без кордонів": головний ворог свободи слова в Україні - це владні структури

Середа, 22 травня 2002, 16:04
Головним ворогом свободи слова в Україні є владні структури. Такий висновок міститься у річному звіті українського представництва міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів", оприлюдненому у вівторок у Києві.

Українські суди та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення виступають основними структурами, через які здійснюється тиск на мас-медіа. За словами директора Інституту масової інформації Леоніда Звєрєва, кричущим фактом порушення закону є приклади ігнорування Нацрадою рішень суду. Зокрема, не виконується та не оскаржується рішення суду щодо ТРК "Київ" та радіо "Ютар", який визнав, що ці компанії позбавлені ліцензій незаконно.

За висновками міжднародної правозахисної організації журналістів, найбільших утисків зазнають регіональні мас-медіа, які йдуть проти інтересів влади. Останні випадки, зокрема закриття Нікопольського "Каналу 5", стосуються тих регіонів, де мають відбутися довибори у Верховну раду. Нині "Репортери" опікуються 25 справами, порушеними проти мас-медійних компаній.

Deutsche Welle

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування