Зареєстровано два "пакети", що покликані "розблокувати" спікеріаду

Середа, 22 травня 2002, 18:25
У секретаріаті Верховної Ради України зареєстровані два "пакети" кандидатур на керівні посади в парламенті. Обидва пакети внесені соціалістом Миколою Рудьковським.

У першому пакеті на посаду спікера пропонується Віктор Мусіяка ("Наша Україна"), першого віце-спікера - Адам Мартинюк (КПУ), віце-спікера - Станіслав Ніколаєнко - (СПУ). У другому, відповідно, - Мартинюк, Петро Порошенко ("Наша Україна") та Юлія Тимошенко (БЮТ).

У інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Рудьковський повідомив, що "пакети" внесені ним в порядку законодавчої ініціативи народного депутата.

За його словами, пропонуючи кандидатури на керівні посади в парламенті, він консультувався з представниками фракцій "Нашої України", Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко.

Рудьковський повідомив, що колеги з цих фракцій погодилися з необхідністю внесення проектів постанов з переліком цих кандидатур з тим, щоб "розблокувати ситуацію навколо обрання керівництва парламенту".

Депутат також висловив думку про необхідність скоротити перерви для консультацій політичних сил по узгодженню "пакетів" керівництва парламенту до 1-2 годин з тим, щоб після перерви на розгляд парламенту вносився узгоджений "пакет".

Він підкреслив, що "як соціаліст зацікавлений у розв'язанні ситуації, оскільки затягнення переговорного процесу вигідне лише провладній фракції "Єдина Україна", яка наполягає на обранні свого лідера Володимира Литвина на посаду спікера".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування