"Четвірка" практично погодила єдиний пакет. І навіть не один

Середа, 22 травня 2002, 20:25
Лідери "Нашої України", Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко на переговорах у середу увечері практично досягли домовленості по внесенню на голосування в четвер одного або двох варіантів узгодженого "пакету" кандидатур на керівництво Верховної Ради.

"Ми в принципі домовилися про те, що у нас є підходи до того, щоб в четвер зранку внести узгоджений пакет, можливо, буде два варіанти узгодженого пакету", - сказав в інтерв'ю журналістам по закінченні консультацій "четвірки" лідер КПУ Петро Симоненко.

Лідери поки що відмовляються назвати прізвища кандидатів, які будуть виноситися на розгляд сесійного залу.

При цьому Симоненко заявив, що в одному з варіантів узгодженого "пакету" спікер буде висуватися від КПУ, а у другому - від "Нашої України".

Відповідаючи на питання про те, як лідери розцінюють ініціативу соціаліста Миколи Рудьковського про внесення двох "пакетів" кандидатур, лідер комуністів заявив, що ця ініціатива не має жодного відношення до узгодженої позиції "четвірки".

По закінченні переговорів лідер БЮТ Юлія Тимошенко сказала, що обидва "пакети" - з кандидатурою на спікера від КПУ і з кандидатурою від "Нашої України" - будуть вноситися за підписами лідерів "Нашої України", КПУ, СПУ і БЮТ.

За її словами, одним із завдань сьогоднішніх переговорів "четвірки" був "пошук контраргументів" з метою недопущення обрання кандидатури на посаду спікера від фракції "Єдина Україна", а також "перетягнення депутатських голосів в її підтримку".

Лідер Соцпартії України Олександр Мороз зазначив, що голосування по кандидатурах, внесених від "четвірки", може бути позитивним у разі забезпечення фракцією "Наша Україна" одноголосного голосування по варіантах "пакетів" керівництва, запропонованих цими політичними силами.

Відповідаючи на питання про те, чи готова "четвірка" одноголосно підтримати кандидатуру Івана Плюща у разі її висунення на посаду спікера фракцією "Наша Україна", лідер СПУ сказав, що "четвірка" "поважає думку" лідера "Нашої України" Віктора Ющенка, яка "зводиться до того, щоб ця кандидатура залишилася за дужками".

Раніше Ющенко повідомив, що фракції "Нашої України", Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко в четвер вранці проведуть засідання, на яких погодять з членами своїх фракцій кандидатури для висування на посади керівників парламенту. Він зазначив "прогрес у взаєморозумінні в деяких питаннях" між лідерами цих чотирьох політичних сил, однак, підкреслив він, сьогодні "ще рано говорити" про спільне рішення.

У четвер у 9.00 відбудеться ще одна зустріч лідерів "четвірки".


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування