Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США проводить ретельне розслідування щодо обвинувачень у постачанні української зброї Іраку - Паскуаль

Четвер, 23 травня 2002, 14:37
"У нас немає жодних сумнівів у тому, що Ірак зацікавлений у придбанні такої складної військової техніки, і тому до обвинувачень щодо продажу в Ірак подібної зброї треба ставитися дуже серйозно, і тому ми проводимо ретельне розслідування", - так відповів перебуваючий у четвер у Харкові посол США в Україні Карлос Паскуаль на питання про своє ставлення до заявою Миколи Мельниченка про продаж до Іраку радара "Кольчуга".

Посол підкреслив, представник Держдепартаменту нещодавно сказав, що у нього немає відомостей про постачання Україною "Кольчуги" в Ірак. У той же час Паскуаль сказав журналістам, що США "продовжує вивчати будь-яку інформацію" про постачання Багдаду зброї звідки б те не було.

Щодо записів Мельниченка загалом, дипломат зазначив: "Мені складно коментувати це питання. Ми не проводили детального аналізу його записів". "Ми не знаходимося в позиції коментувати ці записи", підкреслив Паскуаль, зазначивши, що хід судового слідства у справі Лазаренка, де Мельниченко виступає свідком, є таємним. Тому американським офіційним особам, за словами посла, заборонено робити будь-які коментарі підстав його заяв, пов'язаних із цією справою.

"Пробачте, що я не можу бути більш відкритим", - завершив відповідь Паскуаль.

Українська правда, Харків

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...