Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент обере "пакет" Безсмертний-Мартинюк-Ніколаєнко - постпред Кучми у Верховній Раді

Четвер, 23 травня 2002, 15:10
Постійний представник президента України у парламенті Олександр Задорожний не виключає результативного голосування у четвер за "пакет" керівництва Верховної Ради: Роман Безсмертний ("Наша Україна") - спікер, Адам Мартинюк (КПУ) - перший віце-спікер, Станіслав Ніколаєнко (СПУ) - віце-спікер.

У четвер він зазначив, що на сьогодні фракція "Єдина Україна" "вичерпала ресурс голосування" за свій "пакет" кандидатур на чолі з лідером фракції Володимиром Литвином на посаду спікера.

За словами Задорожного, сьогодні "продовжується пошук можливих коаліцій, узгодженість, відносно позитивного голосування" за кандидатури фракції "Єдина Україна".

Прогнозуючи, чи буде одноголосним голосування фракції "Наша Україна" за "пакет" керівних кандидатур на чолі з її представником Безсмертним, Задорожний відповів, що "все буде залежати від позиції Віктора Андрійовича" (Ющенка). "Якщо це серйозні рішення і Віктор Андрійович дійсно лідер блоку, то він збере всі бюлетені", - сказав Задорожний.

У той же час, у разі вільного голосування, на думку Задорожного, "спрацюють протиріччя відносно Безсмертного, які є "у фракції "Наша Україна".

Коментуючи заяву комуніста Леоніда Грача про можливість об'єднання фракцій "Єдина Україна", КПУ і СДПУ(О) з метою вибори Литвина главою парламенту, постійний представник президента назвав такий варіант "можливим, ситуативно виправданим", хоч і протиприродним.

За його словами, сьогодні такі варіанти "обговорювалися і демонструвалися". У той же час, у разі необрання керівництва парламенту на поточному тижні, вважає
Задорожний, комуністи ухвалять остаточне рішення відносно альянсу з тією чи іншою фракцією після свого з'їзду, який відбудеться у суботу 26 травня.

У сесійному залі не пройшов "пакет" Мартинюк-Безсмертний-Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування