Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи зірвали домовленість "четвірки" щодо "пакета" Мартинюк-Безсмертний-Тимошенко - Томенко

Четвер, 23 травня 2002, 16:25
Народний депутат, політолог Микола Томенко ("Наша Україна") звинувачує фракцію Компартії у зриві домовленостей у рамках "четвірки" при голосуванні за пакет Адам Мартинюк (КПУ) - Роман Безсмертний ("Наша Україна") - Юлія Тимошенко (БЮТ).

В інтерв'ю журналістам у четвер Томенко заявив, що "Наша Україна", Соцпартія і Блок Юлії Тимошенко виконали свої зобов'язання.

За словами депутата, "вузькопартійні інтереси й інтереси збереження Петром Симоненком лідируючих позицій (у Компартії), проблема відтягання реального голосування на наступний тиждень є їх ключовим завданням".

Томенко вважає, що Симоненку доведеться "витримати дуже жорстку критику на з'їзді КПУ", зокрема, "як кандидату у президенти, який повинен бути легитимізований на з'їзді".

За його словами, насправді "виглядало так, що шанси другого "пакету" (Безсмертний-Мартинюк-Станіслав Ніколаєнко (СПУ)) були набагато більшими, ніж першого "пакету", і для КПУ було важливо знайти аргументи, чому вони не дадуть 60 голосів за другий "пакет". Тепер, підкреслив він, у комуністів є ці аргументи, і, ймовірно, зі складу другого "пакету" буде відкликана кандидатура Мартинюка (КПУ).

Політолог не виключив, що "Наша Україна" тепер може відкликати з другого "пакету" кандидатуру Романа Безсмертного.

Томенко вважає, що переговорному процесу заважають "внутрішні проблеми Симоненка і Компартії".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування