УКРАЇНА ВСТУПАЄ В НАТО

Четвер, 23 травня 2002, 17:44
Президент України Леонід Кучма назвав проект рішення РНБО про процес інтеграції країни у НАТО "доленосним", повідомила прес-секретар глави держави Олена Громницька на брифінгу у четвер.

За словами Кучми, сьогодні немає жодної країни, яка не розуміє, що НАТО є структурою, що забезпечує європейську безпеку, і саме тому Україна надає великого значення відносинам з альянсом, сказала Громницька.

На прес-конференції в четвер у Києві секретар РНБО Євген Марчук повідомив, що на засіданні Ради президент доручив відповідним міністерствам і відомствам грунтовно проаналізувати досвід співпраці України зі структурами НАТО.

Кучма запропонував за час, що залишається до запланованого в листопаді у Празі засідання Україна-НАТО на рівні глав держав й урядів, розробити і узгодити можливі варіанти нового формату співпраці України з альянсом.

Одним із таких варіантів, вважає президент, може стати перехід у двосторонніх стосунках до "якісно нового активного діалогу, направленого на підтримку євроатлантичної інтеграції України".

Тим часом посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін спокійно ставиться до наміру України вступити у НАТО.

"Вибудування стосунків з НАТО - це справа суверенної України", сказав Чорномирдін у телефонному інтерв'ю "Інтерфаксу" у четвер.

"Процес зближення України з Північноатлантичним альянсом визначається двома партнерами - Україною і НАТО", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування