Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура не вміє оформляти документи. Суд по скарзі матері Гонгадзе відкладено

Четвер, 23 травня 2002, 18:25
На 28 травня перенесений розгляд Печерським місцевим судом Києва скарги матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Лесі на бездіяльність Генпрокуратури й особисто колишнього генпрокурора Михайла Потебенька.

Як повідомив адвокат Андрій Федур, що представляє у суді інтереси Лесі Гонгадзе, суд не зміг розпочатися, оскільки у представника Генпрокуратури не було "належно" оформлене доручення на представлення у суді інтересів відповідача. "Склалося враження, що у Генпрокуратурі не знають, як оформляти доручення", - сказав Федур.

Як повідомлялося, Леся Гонгадзе вимагає встановити в суді факт порушення конституційного права на життя стосовно Георгія Гонгадзе у зв'язку з тим, що не були вжиті заходи з охорони життя журналіста після відповідного звернення до генпрокурора.

14 липня 2000 року Георгій Гонгадзе звернувся особисто до генпрокурора з "відкритим листом", в якому "просив захистити його життя від переслідування з боку співробітників МВС". У зв'язку з цим Леся Гонгадзе вважає, що Потебенько повинен нести особисту відповідальність і повинен бути покараний.

Георгій Гонгадзе зник у Києві по дорозі додому 16 вересня 2000 року. 2 листопада у лісі у Таращанському районі був знайдений обезголовлений труп. Російські експерти ідентифікували його як тіло Гонгадзе з імовірністю 99,9%. Однак через місяць німецькі експерти зробили протилежний висновок. Ряд політиків заявляли, що проби для цих двох експертиз були взяті у різних людей. Пізніше вже фахівці ФБР провели додаткове дослідження і заявили, що знайдений труп може бути тілом Гонгадзе, однак не змогли встановити причину смерті. На початку цього року Потебенько заявив про готовність провести третю експертизу тіла за участю німецьких експертів.

Потебенько був звільнений з посади генпрокурора у кінці квітня у зв'язку з обранням його народним депутатом України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування