Міліціонери не вірять у невинність Вередюка

Четвер, 23 травня 2002, 18:34
Працівники Міністерства внутрішніх справ України переконані, що Юрій Вередюк, якому суд виніс виправдувальний вирок, причетний до вбивства журналіста Ігоря Александрова.

Про це сьогодні на брифінгу в МВС заявив заступник державного секретаря МВС України Юрій Черкасов.

"У нас немає сумнівів, що Вередюк причетний до вбивства Александрова, і крапку в цій справі поставить Верховний Суд України", - підкреслив Черкасов.

17 травня суд у Слов'янську у справі про вбивство журналіста Александрова ухвалив виправдувальний вирок звинуваченому Юрію Вередюку за недоведеністю його участі у скоєнні злочину і постановив звільнити його з-під варти у залі судового засідання.

18 травня міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов сказав, що здивований рішенням суду виправдати Юрія Вередюка. "Я просто здивований рішенням суду, а далі прокуратура реагуватиме на цю ситуацію. Вже готується акт прокурорського реагування", - сказав він.

Керівник Слов'янської ТРК "ТОР" Александров помер 7 липня 2001 р. в лікарні після того, як невідомі жорстоко побили його біля входу в телекомпанію. В убивстві Александрова звинувачувався Вередюк, хоча парламентська комісія з розслідування вбивства журналіста висловила сумніви щодо його провини.

13 травня на судовому засіданні державний обвинувач попросив суд визнати Вередюка винним у навмисному вбивстві журналіста Александрова і засудити його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування