За "пакети" з Тимошенко і Литвином комуністи голосувати не будуть

П'ятниця, 24 травня 2002, 11:30
Представник фракції "Єдина Україна" Олександр Волков повідомив, що "Єдина Україна" поки не буде вносити свій пакет. За його словами, на ранок п'ятниці у секретаріаті парламенту не зареєстрований жоден "пакет" кандидатів ні від однієї з парламентських сил.

У цей час, відзначив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Волков, тривають переговори "четвірки" - "Наша Україна", Компартія, Соцпартія і Блок Юлії Тимошенко. Разом з тим, за інформацією, що є у нього, комуністи "категорично проти" включення до складу "пакету" кандидата Тимошенко.

Лідер фракції КПУ Петро Симоненко також заявив, що комуністи не збираються підтримувати "пакет" кандидатур на керівництво парламенту, в якому на посаду спікера пропонується кандидатура лідера фракції "Єдина Україна" Володимира Литвина.

"На президії Центрального комітету партії у четвер ми підтвердили, що кандидатуру Литвина ми не розглядаємо", - сказав Симоненко у п'ятницю у Києві в інтерв'ю журналістам.

Він також зазначив, що фракція КПУ готова продовжити консультації як в форматі лідерів всіх шести парламентських фракцій, так і у форматі "чотирьох" (КПУ, Соцпартія, Блок Юлії Тимошенко, "Наша Україна").

За його словами, фракція не виходить з переговорів, а вимагає "поваги до позиції партії і фракції". Симоненко підкреслив, що "необхідно спочатку розібратися, а потім робити заяви".

На його думку, обвинувачення Віктора Ющенка на адресу КПУ у порушенні домовленостей свідчать про його "рівень" як політика і про те "як все робиться у політиці".

Симоненко підкреслив, що фракція КПУ "прийшла вести діалог у парламенті з тими політичними силами, програма яких робить спробу заявити про свою опозицію". За його словами, в ході переговорів комуністи йдуть на поступки для досягнення компромісу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування