Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Де Литвин взяв 226 голосів?

П'ятниця, 24 травня 2002, 13:00
Лідер фракції "Єдина Україна" Володимир Литвин не виключає "продовження "спікеріади" і на наступному парламентському тижні.

У той же час, в інтерв'ю журналістам у п'ятницю він запевнив, що на сьогодні є необхідні 226 голосів для підтримки "пакету", який буде запропонований за участю фракції "Єдина Україна".

За словами лідера фракції, на наступному тижні продовжаться консультації з метою досягнення необхідних компромісів. Він зазначив, що сьогодні "Єдина Україна" має "могутній потенціал, який буде задіяний у разі необхідності при голосуванні за свої пропозиції", в тому числі і щодо керівного "пакету" у парламенті.

Литвин не виключив досягнення домовленості з фракцією КПУ і внесення кандидатури комуніста в узгоджений з "Єдиною Україною" "пакет" керівництва парламенту. Він висловив упевненість, що пропозицію, схвалену "Єдиною Україною", підтримають й інші фракції, оскільки на сьогодні народні депутати, що пройшли у парламент, прагнуть "приступити до прагматичної роботи".

Говорячи про переговорний процес відносно керівництва парламенту, лідер фракції сказав: "Ми зі всіма ведемо розмову".

Відповідаючи на питання журналістів про ставлення фракції "Єдина Україна" до формування коаліційного уряду, Литвин підкреслив, що позиція фракції зводиться до того, що вона підтримує "ідею створення уряду, який би спирався на парламент і навпаки". При цьому він висловився за створення парламентської більшості, яка б узяла на себе відповідальність за роботу уряду.

Литвин також стверджує, що Кучма готовий зустрітися з лідерами всіх парламентських фракцій і "конкретними народними депутатами", оскільки глава держави зацікавлений у якомога швидшому початку роботи Верховної Ради. Глава фракції "Єдина УКраїна" зазначив, що ця зустріч "не буде направлена на те, щоб стимулювати обрання певних кандидатур".

За словами Литвина, після обрання керівництва Верховної Ради, її робота почнеться з оголошення послання президента до депутатів, текст послання вже готовий. Потім, сказав лідер "Єдиної України", у Верховній Раді "будуть завершені структурні перетворення".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...