Симоненко умовляв Кучму відмовитися від Литвина

Субота, 25 травня 2002, 15:28
Лідер українських комуністів Петро Симоненко не підтвердив в інтерв'ю журналістам у суботу намірів Комуністичної фракції Верховної Ради офіційно блокуватися з фракцією "Єдина Україна", про що раніше в той же день повідомив народний депутат Леонід Грач.

За словами керівника фракції КПУ, питання блокування з "Єдиною Україною" "не є питанням порядку денного" з'їзду Комуністичної партії України, що відбувається у суботу та неділю в Києві. Однак, він зазначив, що якщо будуть відповідні пропозиції обговорити це питання, з'їзд їх заслухає.

Коментуючи на прохання журналістів твердження Грача про необхідність об'єднання фракції комуністів з "партією влади" для обрання керівництва парламенту, щоб не залишитися "на узбіччі", Симоненко підкреслив, що Компартія "не є парламентською партією". "І якщо хтось штовхає" партію на подібні кроки, то "він сам собі має дати відповідь, чи є він комуністом", зазначив лідер КПУ. Він також підкреслив, що не мав тут на увазі лідера кримських комуністів.

Симоненко теж зазначив, що об'єднання із "За ЄдУ" посилить "можливості влади, бо вони таким чином узурпують весь трикутник влади, мається на увазі посада президента, кабінет міністрів та Верховна Рада".

Крім того, лідер комуністів повідомив журналістів, що протягом цього тижня він тричі зустрічався з президентом та намагався переконати останнього в тому "в недоцільності висунення Володимира Литвина" на посаду спікера. Втім, після бесід із президентом, керівник фракції КПУ переконався, що той не збирається змінювати свою точку зору.

Симоненко пояснив свою позицію тим, що "Литвин уособлює в собі всю систему та вертикаль влади, яка вела жорстку незаконну діяльність за отримання тих чи інших голосів або мандатів". Лідер комуністів спрогнозував, що якщо спікером "силовим порядком" буде обрано Литвина, то найближчим часом всі зусилля будуть спрямовані на відставку Кабміну. Симоненко також зауважив, що це може призвести до зміни влади.

"Якщо блок "За ЄдУ" бажає, щоб Верховна Рада діяла та працювала найближчим часом, а не створювала конфліктні ситуації, тоді б хотів порекомендувати [на посаду спікера] помірковану, виважену людину з досвідом", зазначив лідер КПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...