Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення приєднатися до НАТО - свідчення "шизофренії" української влади?

Субота, 25 травня 2002, 16:31
Канадський політолог Тарас Кузьо, перший керівник Центру інформації та документації НАТО у Києві, вважає, що нещодавно озвучений секретарем Ради безпеки України Євгеном Марчуком намір України приєднатися до НАТО відразу ж після запевнень президента країни про прагнення увійти в ЄврАзЕС, свідчить про автократичність українського режиму.

Коментуючи для УП заяви Марчука, він, зокрема, зазначив наступне:

"У зв'язку з цим рішенням виникають дві проблеми:

По-перше, що робити з рішенням працювати в напрямку приєднання до НАТО, з одного боку, і приєднанням до Євразійської економічної співдружності - з іншого, спочатку в якості асоційованого, а потім і повноцінного члена? Для нормальних посткомуністичних країн членство в НАТО вважається ключовим етапом для вступ в ЄС. Але Україна не може одночасно приєднатися і до ЄврАзЕС, і до ЄС. І що нам робити з шизофренічною зовнішньою політикою, яка йде на захід до НАТО і на схід - економічно та культурно?

По-друге, власне рішення й те, що Кучма самостійно прийняв рішення про приєднання до ЄврАзЕС, означає, що українські громадяни в його очах абсолютно зайві при прийнятті таких рішень. Кучма упевнений, що він може міняти свою зовнішню політику і так, і сяк, не спитавши ні у кого ради. Демократія виглядає зовсім інакше, і цей факт ще раз підтверджує, що Україна - це автократична країна."

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування