Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єдина Україна" не узгоджувала з комуністами свій "пакет"

Неділя, 26 травня 2002, 14:04
До фракції Компартії не надходили офіційні пропозиції від фракції "Єдина Україна" про узгодження кандидатур на посаді керівників парламенту, повідомив журналістам у неділю у ході з'їзду Компартії народний депутат від КПУ Адам Мартинюк.

Він підкреслив, що, якби такі домовленості між двома фракціями існували, вони були б реалізовані.

Він також нагадав, що згідно з останніми рішеннями ЦК Компартії України комуністи не виходять з переговорного процесу по керівництво Верховної Ради у рамках "чотирьох".

Відповідаючи на питання про домовленості у рамках "четвірки" і можливому внесенні на голосування "пакетів" у майбутній вівторок, Мартинюк не виключив, що на наступному тижні будуть внесені "пакети" для голосування, як від "четвірки", так і від фракції "Єдина Україна".

Він також підтвердив, що у минулу п'ятницю були підготовлені і завірені постанови з "пакетами" кандидатур на керівництво парламенту, що голосувалися у четвер.

Мартинюк також підкреслив, що фракція КПУ йде на компроміс у переговорах з "четвіркою". "Ми закрили очі" на деякі кандидатури, які пропонуються "четвіркою", оскільки по відношенню до деяких з них є обмовки, сказав він.

Коментуючи заяву лідера КПУ Петра Симоненка про те, що лідер "Нашої України" Віктор Ющенко повинен офіційно вибачитися за обвинувачення комуністів у порушенні домовленостей, Мартинюк підкреслив, лідер "Нашої України" повинен принести публічні вибачення, і у такому випадку у вівторок можуть поновитися консультації чотирьох фракції - КПУ, "Наша Україна", Соцпартія, Блоку Юліъ Тимошенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада два тижні не може обрати керівництво. Лідер "Нашої України" Ющенко звинуватив комуністів у порушенні домовленостей, досягнутих "четвіркою". Лідер КПУ Симоненко зажадав від Ющенка вибачень. У минулі четвер-п'ятницю парламент голосував по двох "пакетах", запропонованих "четвіркою" фракцій: Безсмертний - Мартинюк - Ніколаєнко і Мартинюк-Безсмертний-Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування