Будь-який комуніст краще за Литвина – заява Київської УНР

Понеділок, 27 травня 2002, 12:41
"Наша Україна" повинна підтримати на посаді спікера комуніста, щоб не допустити обрання на цю посаду лідера фракції "Єдина Україна" Володимира Литвина. Про це заявив голова Київської обласної організації Українського народного руху, народний депутат Євген Жовтяк (фракція "Наша Україна").

Жовтяк повідомив, на засідання ради Київської обласної організації УНР 25 травня одноголосно було підтримано звернення до "Нашої України". У зверненні зазначається, що будь-який представник будь-якої з фракцій "четвірки", в тому числі і КПУ, "є меншим злом на посаді спікера, ніж представник "Єдиної України".

Як зауважив Жовтяк, після двох тижнів спікеріади стало очевидно, що у ВР немає інших варіантів, ніж обрати спікером чи комуніста Адама Мартинюка силами "четвірки", чи Володимира Литвина силами "трійки" ("Єдина Україна", СДПУ(О), КПУ).

На його думку, КПУ не хоче зізнатися в тому, що ніколи не підтримає на посаді спікера некомуніста. Жовтяк вважає, що посада першого заступника голови ВР у конфігурації "четвірки" комуністів не приваблює, оскільки "ті фінансові можливості, які вони мають зараз і можуть мати, якщо Мартинюк буде заступником Литвина, на декілька порядків вищі, ніж ті, які матимуть комуністи, якщо Мартинюк буде заступником когось з "четвірки".

На переконання Жовтяка, це необхідно визнати та зрозуміти, що "четвірка" не має іншого вибору і повинна погодитись на варіант, за яким Мартинюк обирається спікером парламенту.

УНИАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування