Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах у відставку не збирається

Понеділок, 27 травня 2002, 14:53
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах заявляє, що не збирається йти у відставку. У понеділок у Києві на зустрічі з журналістами газети "Факти і коментарі" Кінах зазначив, що необхідність розв'язання насущних державних проблем, а також відсутність структурованої Верховної Ради "не дозволяє" йому навіть ставити "швидкоплинне питання" про звільнення з посади прем'єра.

У зв'язку з цим він висловив жаль, що в Україні стало традиційним у ході кампаній у справі виборів президента і парламенту "загострювати ситуацію навколо уряду в плані його стабільності і перспектив діяльності". "Це не найкраща традиція, бо це істотно ускладняє вихід країни на довгострокові перспективи її розвитку", - підкреслив він.

Він вважає недопустимим в умовах відсутності структурованого парламенту і парламентської більшості "посилювати існуючі проблеми черговою урядовою кризою".

Кінах заявив, що "усвідомлено зробив крок і прийняв рішення залишитися працювати в уряді".

Відповідаючи на питання головного редактора газети Олександра Швеця про те, чи не було більш доцільним перейти на роботу у парламент, прем'єр зазначив, що при прийнятті рішення залишитися на посту прем'єра він керувався тим, що у країні зараз "дуже відповідальна ситуація".

Нагадавши, що має досить великий досвід роботи у законодавчих і виконавчих органах влади, Кінах підкреслив, що не пам'ятає "такого відповідального періоду, який склався в Україні зараз". "Ми стоїмо на якісному переломі", - заявив прем'єр.

Він вважає, що з нинішньої ситуації можливо два виходи. Один з них передбачає консолідацію зусиль суспільства і влади, а також розуміння необхідності об'єднати зусилля навколо загальнонаціональних інтересів для виходу на взаємодію гілок влади, політичну стабільність. Це, на його думку, дозволить Україні поступово наближатися до європейських і світових стандартів у життєдіяльності по всіх параметрах.

Другий варіант, підкреслив Кінах, передбачає посилювання політичної нестабільності у країні через бажання окремих політичних сил реалізувати свої політичні амбіції, різку зміну системи державного управління у країні, що може привести до руйнування всього того, що було напрацьовано за останні роки.

Він заявив, що не має "ані морального, ані професійного, ані політичного права" перейти до більш комфортних умов роботи, зокрема, у Верховну Раду.

Кінах заявив, що це його особистий вибір, і він вважає його "вірним, незалежно від глибини ризику, тих чи інших сценаріїв розвитку відносно майбутнього і нинішнього Кабінету міністрів".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування