"Єдина Україна", СДПУ(О) і хтось третій внесуть спільний "пакет" - Медведчук

Понеділок, 27 травня 2002, 18:43
Лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук не виключає, що вранці у вівторок може з'явитися "як мінімум" один "пакет" кандидатур на керівництво Верховної Ради.

В інтерв'ю журналістам у понеділок Медведчук не виключив, що це може бути і "пакет", внесений фракціями "Єдина Україна" спільно з фракцією "СДПУ(О) і "деякими іншими". При цьому він не уточнив, кого має на увазі.

Хід переговорів Медведчук охарактеризував як "рух уперед". У цей час переговори "шістки" залишили лідер "Єдиної України" Володимир Литвин, Медведчук і лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко.

Переговори продовжуються між лідерами фракцій КПУ Петром Симоненком, СПУ Олександром Морозом і "Наша Україна" Віктором Ющенком.

У той же час фракція Компартія продовжує наполягати на включенні її представника в узгоджений "пакет" керівництва парламенту від "четвірки", заявив керівник депутатської групи по підготовці першої сесії Верховної Ради Адам Мартинюк (фракція КПУ).

За його словами, переговори у рамках "четвірки" продовжуються. Мартинюк також нагадав про прийняте президією ЦК Компартії рішення про те, що комуністи не будуть підтримувати висунення кандидатури на посаду спікера лідера фракції "Єдина Україна" Володимира Литвина.

Як повідомлялося, у минулий четвер на розгляд депутатського корпусу були винесені два "пакети" кандидатур на керівництво парламенту Мартинюк-Безсмертний -Тимошенко і Безсмертний- Мартинюк-Ніколаєнко. Після безрезультативного голосування по першому "пакету" фракції Компартії і "Наша Україна" звинуватили одна одну у недотриманні домовленостей щодо голосування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування