Четвірка знову виносить провалені у четвер пакети

Понеділок, 27 травня 2002, 20:14
Лідери чотирьох фракцій ухвалили рішення повторно внести на розгляд парламенту два пакети кандидатур керівників парламенту, які розглядалися у четвер.

Як повідомив лідер фракції "Нашої України" Віктор Ющенко, перший пакет буде внесений від КПУ, другий - від "Нашої України". "Наша Україна" знову вносить пакет Безсмертний-Мартинюк-Станіслав Ніколаєнко (СПУ).

У пакет від КПУ входять Адам Мартинюк (КПУ) - Роман Безсмертний ("Наша Україна") Юлія Тимошенко (БЮТ). Цей пакет минулого четверга не набрав необхідної кількості голосів - 226.

Саме Ющенко вважає перспективнішим "пакет" від своєї фракції. За його словами, цей варіант готові підтримати 115-117 депутатів з фракції "Наша Україна", а також 60 членів фракції КПУ (в обмін за підтримку у 108 депутатів від "Нашої України" пакету на чолі з Мартинюком).

За словами Ющенка, ці два пакети ще в п'ятницю були завізовані "Нашою Україною", Соцпартією і фракцією Блоку Тимошенко, в той же час лідер комуністів тоді не поставив свій підпис, мотивуючи це необхідністю розібратися з інцидентом, що виник під час голосування у четвер.

Лідер "Нашої України" зазначив, що на зустрічі в понеділок вони домовилися з Петром Симоненком створити робочу групу, яка підготує двосторонню заяву з приводу подій навколо зриву домовленостей у четвер. Виступити з нею
вони мають перед початком засідання Верховної Ради у вівторок.

"Це дасть можливість розблокувати переговорний процес", - відзначив Ющенко. За його словами, і "Наша Україна" і комуністи "погарячкували із заявами, емоційними оцінками" після голосування у четвер за пакет на чолі з Мартинюком. На думку Ющенка, "треба визнати", що тоді у поведінці лідерів "верх брали емоції".

Він також зазначив, що пакет, внесений Терьохиним (Безсмертний, Васильєв, Ніколаєнко), не був узгоджений з фракцією "Наша Україна" і буде знятий з голосування.

Ющенко також повідомив пресі, що Володимир Литвин не вносив на розгляд інших лідерів фракцій варіант "пакету" від "Єдиної України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування