Медведчук нарахував 226 голосів. Литвин у вівторок стане спікером

Понеділок, 27 травня 2002, 22:49
Фракції "Єдина Україна" та СДПУ(О) у вівторок внесуть пакет кандидатур на керівні посади у парламенті, якій зможе набрати необхідні 226 голосів. Про це повідомив Віктор Медведчук після переговорів з Володимиром Литвином, які відбулися у понеділок ввечері в будинку адміністрації президента та тривали понад дві години.

За словами Медведчука, дві фракції "мають відповідну кількість голосів" для обрання узгоджених кандидатів. Він спрогнозував, що у вівторок "буде позитивне рішення" парламенту в обранні спікера.

Лідер СДПУ(О) повідомив, що остаточно склад цього пакету буде відомий у вівторок зранку. "О 8 годині продовжимо переговори, потім на засіданні фракції затвердимо, і я впевнений, що близько 10 години буде [зареєстрований] пакет", - зазначив Медведчук.

Лідер есдеків сказав, що "розглядаються кандидатури Володимира Литвина на посаду спікера та представника СДПУ(О) на посаду віце-спікера". При цьому він зазначив, що сам не претендуватиме на цю посаду: "Розглядається кандидатура Зінченка".

Відповідаючи на питання, чи є у пакеті кандидат від КПУ, Медведчук повідомив, що дві фракції "поки думають над цим питанням".

Він також припустив, що у вівторок буде знятий з голосування пакет "Безсмертний-Васильєв-Ніколаєнко", внесений Сергієм Терьохіним. "У мене немає впевненості, що він буде голосуватися. Васильєва не запитували щодо внесення в цей список його кандидатури", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News