"Єда" офіційно вносить пакет кандидатур. Його підтримують соціалісти?

Вівторок, 28 травня 2002, 10:00
Фракція "Єдина Україна" зареєструвала проект постанови Верховної Ради про обрання керівництва парламенту. У пакеті спікером пропонується обрати Володимира Литвина, першим віце-спікером –Геннадія Васильєва, віце-спікером Олександра Зінченка. Про внесення цього пакету в інтерв'ю журналістам повідомив один із лідерів партії "Трудова Україна" Ігор Шаров.

Рішення про висунення даних кандидатур було остаточно ухвалено на засіданні координаційної ради фракції "Єдина Україна" під час перерви у роботі Верховної Ради.

Прогнозуючи результати голосування, лідер "Трудової України" Сергій Тігіпко зазначив, що "голосів має вистачити". Він також повідомив, що фракція "говорила з багатьма мажоритарниками" на предмет підтримки данних кандидатур. "Багато депутатів не сприймають затягування часу в обранні керівництва парламенту, бо це відволікає Верховну Раду від виконання її функцій", - зазначив Тігіпко.

Постійний представник президента у парламенті Олександр Задорожний зазначив, в інтерв'ю журналістам, що "за попередніми підрахунками і переговорами", підтримати цей пакет можуть члени фракцій КПУ та СПУ, а також деякі позафракційні. "Це потужний пакет, і результат, який він отримає, залежить від того, яку роботу з фракціями проведуть кандидати", - зазначив Задорожний.

Він звернув увагу, що Геннадій Васильєв (голова депутатської групи Партії Регіонів у фракції "Єдина Україна") був внесений у неузгоджений з фракціями пакет Сергія Терьохіна, що свідчить про високий потенціал даного кандидата.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...