В Ющенка готовий варіант заяви, на випадок, якщо "четвірка" розпадеться

Вівторок, 28 травня 2002, 11:32
Фракція "Наша Україна" підготувала два варіанти тексту спільної заяви свого лідера Віктора Ющенка і лідера фракції КПУ Петра Симоненка з приводу інциденту під час голосування у минулий четвер, 23 травня.

Як повідомляв в інтерв'ю журналістам у вівторок член фракції "Наша Україна" Володимир Філенко, тексти заяв затверджені президією фракції. За його словами, "є два варіанти - якщо "четвірка" (фракції "Наша Україна", КПУ, СПУ і БЮТ) зберігається і якщо вона розпадеться".

Філенко повідомив, що вранці у вівторок лідер комуністів не підписав проекти постанов про внесення "пакетів" кандидатур на керівництво Верховної Ради - Мартинюк-Безсмертный-Тимошенко і Безсмертний-Мартинюк-Ніколаєнко.

За словами Філенка, Симоненко наполягає, щоб Ющенко вибачився перед ним "за зрив домовленості" щодо голосування у четвер. "Оскільки угоди не були формалізовані, жодна зі сторін не фіксувала час, місце і прізвища, то це дискусія безперспективна, тупикова, це шлях взаємних обвинувачень і доведення конфлікту до абсурду", - вважає депутат. На його думку, якщо обидві сторони хочуть досягнути домовленості, треба припинити цю дискусію і повернутися до голосування за вказані пакети.

На думку Філенка, у спільній заяві лідери двох фракцій повинні "спробувати пояснити що сталося і пояснити що вони збираються робити далі". "Якщо цього не станеться, то можна констатувати, що формат "четвірки" вичерпав себе, і тоді кожна з політичних сил буде шукати ті чи інші варіанти", - сказав він.

Разом з тим, він заявив, що позиція фракції "Наша Україна" у рамках "трійки" ("Наша Україна", БЮТ, СПУ) "залишається стабільною і стратегічною".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування