Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко може стати спікером на кілька місяців

Вівторок, 28 травня 2002, 14:17
Блок Юлії Тимошенко пропонує парламенту ухвалити рішення про почергове головування на сесіях Верховної Ради лідерів парламентських фракцій.

Як повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко в інтерв'ю журналістам, такий проект постанови вони готові внести на розгляд шести фракцій у випадку нерезультативних голосувань по запропонованих пакетах.

"У нас у парламенті цього скликання буде 9 сесій, і якщо, наприклад, говорити про "четвірку", то на трьох сесіях може головувати Ющенко, на трьох - Симоненко, ще на трьох – або Мороз, або ми. Заступники спікера можуть підлягати ротації, або бути стабільними", пояснила вона.

Тимошенко повідомила, що ця пропозиція "не отримала відторгнення від жодного лідера - ні коли ми збиралися вшістьох, ні коли вчотирьох". Вона зазначила, що така постанова не буде протирічати Конституції та законодавству і для її реалізації необхідні лише "незначні зміни до регламенту".

За словами Тимошенко, запропонована форма керівництва парламентом знімає "всі недемократичні речі, коли голова Верховної Ради перетворюється у директора".

Подібна практика головування у законодавчому органі є в Росії, така ж технологія використовується і в міжнародних організаціях, пояснила вона. Олександр Турчинов, який стояв поруч з лідером БЮТ, жартома запропонував журналістам назвати механізм керівництва "системою Тимошенко".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування