Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура не має наміру задовольняти скаргу Лесі Гонгадзе

Вівторок, 28 травня 2002, 15:47
Представники Генеральної прокуратури України вважають, що скарга матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Лесі "на бездіяльність" Генпрокуратури і особисто екс-генпрокурора Михайла Потебенька не підлягає задоволенню.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур, виступаючи у ході судового процесу, представники Генпрокуратури не визнали факт порушення стосовно Гонгадзе права на життя.

За словами адвоката, основними доводами представників Генпрокуратури є те, що слідство у справі про вбивство Георгія Гонгадзе ще продовжується, а вбивці не знайдені. Представники Генпрокуратури стверджують, що у ході слідства не встановлений зв'язок між фактами, викладеними у звертненні Георгія Гонгадзе до Генпрокуратури, і його вбивством.

Крім того, представник Генпрокуратури заявив у суді, що звертання Георгія Гонгадзе до Потебенька було перевірене, і журналіст отримав на нього відповідь 1 вересня 2000 року.

У зв'язку з цим Федур зажадав надати документи, які підтверджують, що заява Геогрія Гонгадзе була перевірена.

Суд задовольнив клопотання адвоката, і у засіданні була оголошена перерва до 15.00 середи з тим, щоб представники Генпрокуратури надали необхідні документи.

Як повідомлялося, у своїй скарзі Леся Гонгадзе просить встановити факт порушення відносно Георгія Гонгадзе конституційного права на життя, а також визнати неправомірною бездіяльність Генпрокуратури і особисто Потебенька. У скарзі нагадується, що 14 липня 2000 року Георгій Гонгадзе звернувся до генпрокурора з "відкритим листом", в якому "просив захистити його життя від переслідування з боку співробітників МВС" і повідомляв про стеження, яке за ним ведеться. Однак Потебенько не відреагував на цю заяву, йдеться у скарзі Лесі Гонгадзе. Скаргу матері загиблого журналіста розглядає Печерський місцевий суд Києва.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування