Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин закликає депутатів "не ображатися"

Вівторок, 28 травня 2002, 20:26
Новообраний голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, що після завершення спікеріади у парламенті немає переможців і переможених. "У Верховній Раді немає призів тим, хто виграв, і тим, хто програв", - сказав Литвин в інтерв'ю журналістам у вівторок у парламенті після обрання.

За його словами, необхідно, щоб парламент об'єднався, від чого виграє вся Україна. Відповідаючи на питання, чи не побоюється він розколу Верховної Ради, спікер висловив переконаність, що "все буде залежати від парламенту і від того, наскільки успішно будуть йти пошуки компромісу".

Він висловив думку, що "позиція скривджених - неефективний шлях". Відповідаючи на питання, кого він бачить у якості союзників при розподілі парламентських комітетів, Литвин висловив думку, що всі фракції і групи повинні бути зацікавлені у тому, щоб народні депутати були максимально задіяні у законодавчій роботі, щоб їх потенціал був використаний сповна.

"Я хотів би, щоб вся Верховна Рада була парламентською більшістю, щоб Верховна Рада не розділялася на частини", - заявив Литвин.

За словами спікера, коли буде досягнуте взаєморозуміння між фракціями "в основоположному", коли парламент буде працювати виходячи з того, що його об'єднує, а не роз'єднує, тоді буде позитивний результат.

Литвин також зазначив, що рішення про те, чи збережеться фракція "Єдина Україна", або розпадеться на декілька фракцій, повинні прийняти депутати, що входять в неї. "Я думаю, головне, щоб сьогодні плідно працювала Верховна Рада, а конфігурація фракцій - це вже поділ політичних фракцій, народних депутатів - як вони вирішать, так і буде", - заявив він.

За його словами, фракція, яку він очолював до обрання спікером, повинна обрати нового лідера на загальних зборах. При цьому заявив Литвин, він не збирається нав'язувати нікому свою думку про нового лідера фракції, зазначивши, що всі члени "Єдиної України" гідні її очолити.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування