Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і СПУ вимагають провести "розбір польотів"

Вівторок, 28 травня 2002, 20:33
Лідер фракції Соцпартії України Олександр Мороз і один з лідерів фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов вважають за необхідне з'ясувати, хто з представників "четвірки" віддав свої голоси за "пакет" Володимир Литвин ( "Єдина Україна") - Геннадій Васильєв ("Єдина Україна") - Олександр Зінченко (СДПУ(О).

У вівторок Мороз назвав обрання Литвина спікером "пірровою перемогою і тимчасовим успіхом". За його словами, "метод затиснення пальців у дверях для залежних депутатів" привів до того, що ці парламентарії, "розуміючи, що цього робити не треба, все ж проголосували з тим, щоб з ними не розправилися".

Як вважає лідер СПУ, у фракцій "Єдина Україна" і СДПУ(О) не було необхідних для обрання спікера 226 голосів. Тому, підкреслив він, "необхідно розібратися, звідки вони взялися".

Турчинов також заявив про необхідність з'ясувати, чиї голоси віддані за "пакет". За його словами, з фракції БЮТ не приймали у голосуванні двоє депутатів, а решта - 21 бюлетень - знаходиться у нього в руках.

За словами Турчинова, у соціалістів проголосував "за" один народний депутат. На його думку, тепер необхідно з'ясувати, хто з депутатів "Нашої України" і КПУ додав свої голоси прихильникам пакету "Єдиної України".

Фракція Блоку Юлії Тимошенко також вимагає від фракцій Компартії, Соцпартії і "Наша Україна" надати інформацію про використання бюлетенів для голосування щодо обрання керівництва Верховної Ради.

Турчинов, підкресливши, що його фракція "не віддала жодного бюлетеня" за пакет Володимир Литвин - Геннадій Васильєв - Олександр Зінченко. "Всі бюлетені (отримані членами фракції БЮТ) у мене на руках, і вони чисті", - підкреслив він.

Турчинов заявив, що необхідно з'ясувати, скільки членів фракції "Наша Україна" брали участь у голосуванні у вівторок, оскільки "Наша Україна" ухвалила рішення не брати участь у цьому голосуванні.

Крім того, необхідно, щоб про використання бюлетенів для голосування у вівторок відзвітувала фракція КПУ. Тільки після цього, вважає він, можна говорити, за рахунок чого набрані 226 голосів за "пакет", висунений "Єдиною Україною", - або за рахунок позафракційних депутатів і членів фракції "Наша Україна", або за рахунок комуністів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування