Двоє членів УНА-УНСО випустили з тюрми

Вівторок, 28 травня 2002, 22:19
У вівторок з-під варти звільнені на підписку про невиїзд двоє членів УНА, обвинувачених у справі про масові заворушення 9 березня, Павло Литвиненко та Денис Андрюсенко.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у штабі УНА-УНСО, Литвиненко (22 роки) звільнений з СІЗО за станом здоров'я, він знаходився в лікарні, що не дозволяло продовжити в понеділок судове засідання у справі (це вже п'ята за час арешту госпіталізація Литвиненка).

Андрюсенко, наймолодший звинувачений (19 років), був під час слідства два місяці на підписці про невиїзд і взятий під варту після того, як одного разу не з'явився до слідчого. Суд тепер врахував, що у Андрюсенка була поважна причина, а суддя Голосіївського районного суду Іван Волик визнав, що Андрюсенко Денис не порушував дисципліни в залі суду, що також послужило підставою для зміни запобіжного заходу.

Тепер у СІЗО залишилися 13 обвинувачених, повідомили в штабі партії.

29 травня УНА-УНСО буде пікетувати Верховну Раду з вимогами звільнення обвинувачених. Павло Литвиненко і Денис Андрюсенко планують бути присутніми на акції і дати прес-конференцію.

Як повідомлялося, 9 березня минулого року у Києві сталися зіткнення між учасниками антипрезидентської акції і правоохоронними органами. СБУ порушило кримінальну справу відносно організаторів і активних учасників заворушень і арештувала ряд членів УНА-УНСО, в тому числі Андрія Шкіля.

Раніше Голосіївський місцевий суд Києва ухвалив рішення про звільнення Шкіля з-під варти у зв'язку з обранням його народним депутатом України. Його справа повинна бути виділена в окреме виробництво і припинена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування