Йожеф Сабо: "Рішення ПФЛ – це плювок в обличчя українського футболу"

Середа, 29 травня 2002, 10:38
Пристрасті навколо вилучення Зубова у фінальному матчі Кубка України "Динамо" –"Шахтар", як і очікувалося, мали своє продовження у кабінетах футбольних чиновників. Так, Рада ПФЛ прийняла у вівторок таки доволі суперечливе рішення, відмінивши червону картку Генадія Зубова, яку отримав півзахисник гірників на останніх хвилинах гри. Не довелося чекати довго і реакції керівників київського "Динамо". Висловився з приводу такого рішення ПФЛ, віце-президент "Динамо" Йожеф Сабо.

Нагадаємо, що "Динамо" та "Шахтар" 3 червня повинні провести вирішальний матч в Донецьку, в якому, скоріш за все, і вирішиться доля золотих нагород чемпіонату України, і як відомо після такого рішення один з лідерів гірників Генадій Зубов зможе допомогти свої команді у важливому матчі. Також варто додати, що президент ПФЛ Равіль Сафіуллін є колишнім віце-президентом донецького "Шахтаря".

Йожеф Сабо:

- Нічим іншим, як свавіллям, плювком в обличчя українському футболу назвати вчорашнє рішення Бюро професійної ліги я не можу. Десятки тисяч глядачів на стадіоні, сотні тисяч біля екранів телевізорів бачили момент, коли гравець "Шахтаря" Зубов в брудній формі підбіг до асистента арбітра фінального матчу розіграшу Кубка України з наміром вчинити на нього вплив.

Не в моїй компетенції коментувати дії арбітра, однак подібна поведінка футболіста напевно заслуговує адекватної оцінки. Тим більше, що в суддівському рапорті цей інцидент кваліфікований як "напад на бокового арбітра".

З чого ж раптом в рішенні Бюро ПФЛ з'являються формулювання "недисциплінована поведінка", "дія, що карається попередженням"?

Очевидно, таким чином Ліга намагається догодити клубу, з яким нам вже в найближчі дні нам потрібно розіграти чемпіонський титул в очній зустрічі. Як віце-президент ФК "Динамо" офіційно заявляю - ми не проти того, щоб Зубов, один з провідних виконавців в складі донеччан, гравець збірної країни, вийшов на поле в матчі 3 червня. Однак ми заперечуємо антагонізм, який ПФЛ намагається посіяти між нашими клубами. Оцінка вчинку Зубова повинна бути справедливою і адекватною нормам спортивної етики, вимогам Регламенту, прийнятого, до речі тієї ж ПФЛ. Регламент же констатує, що за "спробу фізичного впливу на арбітрів, інспектора, офіційних осіб" передбачена дискваліфікація на період до 24-х місяців.

Пригадайте матч, що відбувся минулої осені молодіжних збірних Польщі і України, коли за аналогічну спробу наш футболіст Чернов був дискваліфікований міжнародними інстанціями на два роки. Пригадайте рішення ПФЛ з приводу схожих інцидентів у відношенні Хацкевича і Лисицького. Сьогодні Хацкевич у мене запитав: "А що, Зубову дозволене те, що не дозволене іншим?" Я не знайшов, що йому відповісти...

Повторюся, ми не проти того, щоб Зубов грав в матчі з "Динамо", однак справедливу дискваліфікацію, що накладається в таких випадках йому необхідно відбути в іншій грі. Інакше ПФЛ посіє прецедент, який заведе український футбол в черговий глухий кут. Проте, не сіяти скандали керівництво Ліги, схоже, вже не може. Але повинне ж бути хоч щось святе і справедливе в нашому футбольному житті.

За інформацією "Команда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування