Щоб отримати американську візу, спочатку треба заплатити $65

Середа, 29 травня 2002, 12:00
Держдепартамент США змінює розцінки на консульські послуги, що надаються американськими посольствами та консульствами за кордоном. Нові розцінки набувають чинності з 1-го червня 2002 року, повідомили УП в посольстві США.

Розмір сплати за розгляд справи становитиме 65 доларів США (раніше було 45 доларів США). Розгляд звернення на отримання іміграційної візи коштуватиме 335 доларів США (раніше було 325 доларів США). Розцінки за різноманітні послуги, що надаються американським громадянам за кордоном, теж збільшаться.

У той же самий час вартість віз в Україні подешевшає. Починаючи з 1-го червня 2002 року, вартість одноразової візи (туристичної або бізнес-візи) становитиме 10 доларів США (раніше було 30 доларів США). Вартість дворазової візи становитиме 40 доларів США (раніше було 60 доларів США). Багаторазова віза, яка дійсна на три роки, коштуватиме 100 доларів США (раніше було 120 доларів США). Отже, загальна вартість отримання американської візи для українських громадян залишиться незмінною.

За американськими законами, Держдепартамент має відшкодовувати вартість більшості консульських послуг, через стягнення сплати за них, та періодично коректувати розцінки у відповідності із законом. Остання значна зміна розцінок на консульські послуги була у 1998 році.

Нові розцінки відображають вартість консульских послуг у 2002 році. Вони також відіграють суттєву роль у підтримці та вдосконаленні високого рівня обслуговування клієнтів, користучись з досягнень в інформаційних технологіях, та посилюючи захисні властивості тих послуг, що пов’язані з внутрішньою безпекою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News